De Winkel van Hoeve Cronesteijn

De Winkel van Hoeve Cronesteijn is geopend!

 

een prachtig gelegen verkooppunt voor handgemaakte producten uit de regio

 

Op vrijdag 5 maart 2022 is De Winkel van Hoeve Cronesteijn geopend.

De Winkel is geopend van 10.00 tot 15.30 uur op maandag t/m vrijdag.

 

Cliënten runnen met behulp van begeleiders en vrijwilligers De Winkel.

De Winkel is gevuld met handgemaakte producten door cliënten van de Gemiva-SVG Groep.

De producten zijn afkomstig uit het atelier op Hoeve Cronesteijn, maar ook uit nabijgelegen activiteitencentra: ZIP, Zij aan Zij, Jottem, Oude Ade en Uit de Kunst.

Op de openingsdag stond Boy klaar om de klanten te helpen.

Er waren er koekjes gebakken en flyers verspreid, voor een feestelijke start.

Er liepen de hele dag mensen in en uit en er is een mooie omzet behaald.

 

 

Er is tijdens de Corona pandemie hard doorgewerkt. Het vierkoppige team, de vaste invalkrachten en

de deelnemers hebben het voormalige kleine winkeltje en atelier omgebouwd tot één grotere ruimte.

Het atelier is verhuisd naar het hoofdgebouw, de voormalige beheerderswoning.

 

De Winkel op Hoeve Cronesteijn draagt eraan bij dat er meer verbinding ontstaat tussen de activiteitencentra. Cliënten laten zien wat er nog meer gemaakt wordt en de locaties inspireren en leren van elkaar.

De Gemiva Webwinkel ondersteunt samenwerking tussen de locaties en ziet dat er door die verbindingen ook nieuwe producten ontstaan, zoals samengestelde producten in een kleurenpalet of een speciaal thema. Bovendien zien de locaties hoe producten soms nog verbeterd kunnen worden, maar ook hoe je een voorraad kunt maken en wat er nog meer voor nodig is om een product tot een succes te maken.

Van een goed idee toewerken naar een doorontwikkeld eindproduct is een interessant en leerzaam proces en kan veel opleveren: de locatie maakt steeds meer producten die ook verkocht worden en cliënten leren steeds meer en zelfstandiger werken. Bovendien is het werk zichtbaar voor meer mensen en dat voegt veel toe aan werkbeleving en werkplezier.

 

 

De Winkel van Hoeve Cronesteijn is gelegen aan Cronesteijn 1 te Leiden, aan een fietspad. Komt u met de auto, dan kunt u uw auto parkeren bij Restaurant Cronesteijn. Voor de producten kunt u ook terecht bij de verschillende locaties in de regio Leiden of kunt u de producten vinden op www.gemivawebwinkel.nl.