In gesprek met Raymond

Chauffeur én fotograaf met ambities!

Raymond Goosens werkt bij de Gemiva Webwinkel

Deze keer zijn we in gesprek met Raymond Goosens, chauffeur en fotograaf voor de webwinkel. Raymond werkt bij Design@Gading en bij Uit de Kunst. Raymond betekent daarnaast ook veel voor de Gemiva Webwinkel en werkt nauw samen met Petra van Beelen, PB-er en één van de regio-productcoördinators van de webwinkel.

Ik zou best graag nog vaker willen rijden, ook voor andere locaties in Leiden en omgeving. Misschien wil je een oproep doen met het interview? Als locaties pakketjes willen laten vervoeren, dan doe ik dat graag!

Wat zou je nog meer willen leren?

Nou, ik zou nog wel een certificaat willen halen om ook personen te mogen vervoeren. Ik heb 8 jaar mijn rijbewijs en rij sinds september 2021 met de Gemiva auto, dus misschien kan ik het eens overleggen met mijn begeleider, of ik zo’n certificaat kan gaan halen. Goed plan Raymond!

Hoe heb je leren fotograferen?

In 2011 bij WTC Rhijnenburg, in de fotoclub. Ik vind het leuk om te doen, het is niet moeilijk.

Je moet wel goed letten op de juiste belichting. Dat stel ik met de hand in.

We werken ook met automatische camera’s. We proberen dingen uit.

Hoe vind je het om chauffeur te zijn?

Heel leuk! Ik heb al 8 jaar mijn rijbewijs. Ik vind fotograferen en rijden allebei leuk. Afwisselend ook.

Soms zou ik het ook leuk vinden om mét iemand te rijden. Nu mag ik alleen nog producten en spullen vervoeren, geen mensen.

 

En hoe vind je het om voor de webwinkel te werken?

Leuk! Het werk geeft me een fijn gevoel, dat je het resultaat ook terugziet in de webwinkel.

Soms is het wel een uitdaging om foto’s te maken van de producten.

Sommige zijn klein, andere weer groot. Het is soms best lastig om de verhoudingen hetzelfde te houden en de belichting goed te krijgen.

Het zou handig zijn om een mini fotostudio te hebben, waar de belichting erin verwerkt zit. Dat voorkomt schaduw.

 

Heb je nog tips voor mensen die ook willen leren fotograferen?

Raymond denkt rustig na. Focus je op de foto die je maakt en laat je niet afleiden door de omgeving.

Zoek een rustige omgeving op. Eerst maakten we foto’s op Uit de Kunst, maar dat hebben we nu verplaatst naar de Noordbaan; daar is meer ruimte en rust.

 

Hartelijk dank Raymond, voor jouw verhaal! Hoe vond je dit gesprek?

Leuk om te vertellen en ook leuk dat iedereen straks kan lezen over wat ik doe.

 

Veel succes toegewenst!