Webwinkelweetjes 3

feitjes & weetjes van de Gemiva-webwinkel

 

In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de Gemiva-webwinkel.

 

Week 1 t/m 8 (1 februari t/m 28 maart 2021)

Aantal bezoekers            : 7656

Aantal bestellingen        : 158

 

We schrijven nog net voor Pasen, maar achter de schermen zijn de locaties al druk in de weer geweest voor Koningsdag op dinsdag 27 april. Daarna volgen de producten voor Moederdag, zondag 9 mei, én Vaderdag, zondag 20 juni.

 

Met trots is in de Webwinkel opgenomen de handbeschilderde bezem (Jottem). Het maakt van vegen een feestje en je wordt er gewoon vrolijk van! Bijzonder is dat lokaal de bezem al een groot succes is, maar dat we nog even moesten wachten op voldoende voorraad. En, ook uitzonderlijk, de bezem past natuurlijk niet in een doos. Je kunt het alleen zelf ophalen. Wees er snel bij, want de voorjaarsschoonmaak breekt los!

 

Deze keer in de spotlights ‘Makers van de Blikkaars met fietsbandhouder’

Eric (rechts) is een ervaren kaarsenmaker. De blikkaars is op Fideel bedacht en is voor 50% gerecycled. ‘Je hebt dus een lontje nodig, dat precies in het midden van het blik moet. Eerst plak je het lontje vast op de bodem van het blik. Met een mooie uitvinding, twee satéprikkers, hou je het lontje rechtop.’ Daarna wordt het gevuld met stukjes kaarsvet. ‘Voor deze blikkaars gebruiken we zwart. Maar we kunnen het kaarsvet wel in 75 kleuren mengen!’ vertelt Eric trots. 

Daarna gaan de blikkaarsen naar Textielatelier Van Katoen.

Mathilde (midden): ‘Ja, er was een spoedopdracht binnengekomen en toen zijn We meteen in het diepe gegooid!’ Oude fietsbanden krijgen hier een tweede leven. Miranda (onder): ‘Eerst maakt de begeleiding de afmeting om het blik, dan worden de gaatjes erin geprikt. Daarna naaien wij de fietsband weer vast. We maken er inmiddels 30 op een middag!

Tip voor andere makers? Laat het altijd nakijken als het af is. We maken

het met z’n allen! Klik hier en lees het hele verhaal op de Gemiva-webwinkel.

 

Vraag & oplossing

Elke maandag bespreekt het kernteam de voortgang van de webwinkel.

Wat werkt, houden we zo. Wat beter kan, daar zoeken we een oplossing voor.

Op sommige bestellingen zijn verzendkosten best hoog. Vinden wij en

onze klanten. Door verzendingen vooraf te betalen en etiketten zelf uit te

printen, kunnen we het binnenkort voor € 6,75 verzenden. Goed geregeld!

 

Wil jij jouw ervaring delen, of wil je een nieuw product aanmelden,

mail ons dan via webwinkel@gemiva-svg.nl. Graag tot ziens in de webwinkel!

 

 

Het Webwinkelteam                                    

www.gemivawebwinkel.nl